#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2011. okt. 23.

Vércsoport mánia Japánban

Vércsoport Trend

 (Fürdősó)


A vércsoport őrület 1970-ben kezdődött amikor Masahiko Nomi kiadott egy vércsoportokról szóló könyvet, ami tömegeket vonzott. A könyv azonnal bestseller lett, és még sok más könyv is vezetett ebben a témában. Egy osztrák tudós fedezte fel a 4 vércsoportot 1900-ban.
1934-ben egy Japán pszichológus szerint a vércsoportunk és a jellemünk összefügg egymással. A vércsoportokat Japánban nagyobb lelkesedés övezi, mint nálunk a horoszkópot. Szinte bármit meg lehet vásárolni, ami vércsoporthoz kapcsolódik. Legyen az fürdősó, törölköző, ital, étel.


Érdekességek:

Kritikusok szerint a vércsoportmánia odáig fajult, hogy a munkavállalásnál és a párok összeboronálásánál is ez alapján szelektálnak, sőt, képesek az óvodásokat is beskatulyázni. 
Tudósok egy csoportja most könyvekkel és honlapokkal próbálják cáfolni az elméletet. A magazinokban olyan cikkeket közölnek, mint "ne zaklassátok a B csoportosokat". Azzal érvelnek, hogy a vércsoportot a vérben lévő proteinek határozzák meg, amik aligha befolyásolhatják a személyiséget.
Magazinok felmérései szerint a japánok 20%-a meg van győződve róla, hogy a vércsoporttól függ az emberek személyisége. Az elmélet, melyet a harmincas években a militarista kormány vett át a náciktól ennél sokkal népszerűbb a szigetországban és Dél-Koreában.
A vércsoport szerinti analízis igen gyakran szerepel a női magazinokban. Egyedül tavaly 50 televíziós showműsor foglalkozott a témával. A társkereső ügynökségek is foglalkoznak vércsoport-kompatibilitási tesztekkel.
Teljesen elfogadottnak számít megkérdezni valakitől, hogy mi a vércsoportja, majd a választ nyilvánosságra hozni. Még a Ki kicsodában is leírják, kinek milyen.
A japán tv nemrég bemutatott egy szaitamai óvodát Tokió külvárosában, ahol a gyerekeket vércsoportjuk alapján négy részre osztották, hogy összehasonlítsák, melyik csoport hogyan eszik, hogyan takarít vagy hogy melyik veszi le a cipőjét a bejáratnál. Az iskola nem volt hajlandó kommentálni az esetet.
Az időközben elhunyt Nomi fia, Tosikata egy privát csoportot vezet, amely kiáll az elmélet mellett. Azt állítja, hogy nem kíván sorrendet felállítani az emberek között, és a vércsoport ismerete csakis arra szolgálhat, hogy ki-ki jobban megtalálja a tehetségének megfelelő életet és hogy a párkapcsolatok zökkenőmentesebbek lehessenek.


Jellemzések:

"A" vércsoport:

Fantasztikus energiával veti bele magát az elvállalt feladat végrehajtásába. Hivatását lelkiismeretesen látja el. Képes szinte minden mást háttérbe szorítani annak érdekében, hogy teljesítménye felülmúlhatatlan legyen. Gyakran kerül ki közülük ún. csúcsmenedzser.Tökéleteset szeretne nyújtani szinte mindenben. Gyakran habozik, hogy egy privát kapcsolatba belemenjen-e, mert előtte alaposan átgondolja, hogy képes lesz-e eleget tenni a vele szemben támasztott elvárásoknak anélkül, hogy hivatása meg ne sínylené. Mindenesetre ha valamit nem tud felvállalni, azt nyíltan, előre közli. Ez az attitűd gyakran arra vezet, hogy minden igyekezete ellenére magányos, emberkerülőnek tűnik. Ha viszont valamit egyszer megígért, azt megbízhatóan teljesíti. Ezért környezete megbecsüléssel övezi. Szükséges, hogy az ügy vagy egy személy komolyan érdekelje. A felszínességet nem ismeri semmiben. Vagy szenvedélyesen csinál valamit vagy sehogyan.Alkalomadtán kevésbé tűnik barátságosnak, mivel az foglalkoztatja főleg, amivel éppen foglalkozik. Így ennek a típusnak az a hátránya ami az előnye.Ha egy olyan feladatot kell ellátnia amely nem nyerte meg kellőképpen tetszését, érdeklődését, azt csak nagy nehézségekkel, belső kényszerrel képes megoldani, egyszerűen azért, mert nem tud kötelességből cselekedni. Ilyenkor egy állásváltoztatás valósággal csodát művel nála.Sem barátságot, sem szerelmet nem köt, amíg meg nem győződik róla, hogy a legjobbat választotta. A személyes kapcsolat kezdetén "tabula rasa"-t csinál, s mindent közöl, amit gondol, elvár a másiktól. Ha viszont döntött, a végsőkig kitart.

"B" vércsoport:

Gyengédségét, tapasztalatát durva köpönyeg alá rejti. Nem lehet gyorsan kihozni a sodrából. Igyekszik távol tartani magát minden szentimentális és túlfokozott érzelmi megnyilvánulástól, ezt egyébként másoknál is elítéli.
Önmagával szemben is magas követelményeket támaszt és semmi gyengeséget nem tűr magával szemben sem. Ugyanúgy türelmetlen és egyáltalán nem elnéző a környezetében élők hibáival, gyöngeségeivel szemben is. Az a szigorú követelmény, amelyet magával szemben támaszt, gyakran konfliktushoz vezet, ha nem tudatosítja magában, hogy embertársaival szemben a toleranciának egy bizonyos mennyisége elengedhetetlen ahhoz, hogy az együttélés működhessen. A magabiztos önérzet kétélű dolog.
Keményen megdolgozik azért, hogy saját hibájától, amelyet még magában sem hajlandó elismerni, elterelje a figyelmét. A tökéletességre való igyekezete erősen kihat a magánéletére is. Erős hajlama van a féltékenységre. Érzelmi kapcsolatait is teljesen és hibátlanul, minden kivetnivaló nélkül akarja megélni. Aki kapcsolatba kerül vele, annak feltétlenül számolnia kell e típus ilyen elvárásaival. Persze ha rájön, hogy féltékenysége alaptalan, nem tulajdonít jelentőséget az egésznek többé.
Tudni kell, hogy féltékenysége nem beteges vagy eltúlzott, hanem abból ered, hogy ideált képzelt el magának, azt megvalósulva szeretné látni.

"AB" vércsoport:

Nem komplikált karakterűek. Mivel karakter jellemzői számos elemből tevődnek össze, ezek egymással harcban állva nem jeleznek egy kiegyensúlyozott egyéniséget. Ezzel magyarázható, hogy érzelmi élete szinte sohasem jut nyugvópontra. Erősen függ hangulataitól, érzelmeitől. Cselekedeteit inkább kifinomult ösztöne és intuíciói irányítják, mint a tudatos akarata. Ezért tűnik olykor ingatagnak vagy tétovának mások szemében, hiszen pillanatok alatt képes egy személytől vagy ügytől elfordulni, ha úgy érzi, nem boldogulna vele. Kapcsolataiban is állandóan kétségek gyötrik, gyakran alaptalan félelmek áldozatává lesz, s ilyenkor érzelmei a nullponton vannak, s mély depresszióba merül.
Szerencsére ez az állapot sem tart sokáig. Ha egy pozitív élményben részesül, életkedve visszatér.
Kedvezőtlen esetben néha megbízhatatlan, mivel korábbi elhatározásait könnyen feladja. Jó tulajdonsága, hogy tanulni vágyó, új tapasztalatokat, szellemi, érzelmi élményeket keres.
Saját véleményéhez nem ragaszkodik túlzottan, ha úgy látja, hogy a mások érvei logikusabbak, vagy egyébként elfogadhatóbbak, mint a sajátja. Szemlélete rugalmas. Gondolkodásmódja sohasem korlátolt vagy merev. Az egyhangúságot szinte utálja. Éppen az állandó újak keresése és befogadóképessége akadályozza meg azt, hogy az érzelmi behatások és nyomukban fellépő hangulatváltásai drámai módon befolyásolják életében.
Az érzelmek nagy jelentőségűek számára. Alkalmazkodóképessége kiváló. Nem akar a másik felett uralkodni, sőt, úgy tudja alárendelni magát a másik akaratának, hogy közben boldog. Főleg akkor, ha ebben a kapcsolatban megfelelő támaszt is talál.

"0" vércsoport:

Az "AB" csoporthoz hasonlóan, intenzív érzelmi életet él azzal a különbséggel, hogy nem rendelkezik olyan kifinomult alkalmazkodóképességgel. Ezt inkább partnerétől várja el. Szinte állandóan kapcsolatot keres másokkal, de ebben nem csak érzelmei befolyásolják, hanem az ésszerűség - sokszor a számítás is. Munkatársaival, lakóhelyi környezetével is szinte pillanatok alatt közvetlen, jó kapcsolatot tud kiépíteni. Ez a kapcsolatteremtő készség segíti az üzleti életben is. Feltűnően sok "0" vércsoportú férfi és nő dolgozik az üzleti szférában. Sok film-, tévésztár is e csoportba tartozik, mivel a művészi tehetség keresztülvitele erővel és jelentős mértékű gyakorlati érzékkel párosul. Üzleti szimata úgyszólván sohasem hagyja cserben, tevékenykedjen akár művészként akár üzletemberként.
A szinte félelmetes erejű energiája, aktivitása a gyökere a siker utáni vágyának. Állandóan mozgásban van, nem hagyja magát nyugodni. Mindig a sikerhez, elismeréshez vezető lépcső következő fokára szeretne lépni. Céljait mindig szem előtt tartja, és képes mindent ennek alárendelni.
Sohasem adja fel. Ha a körülmények folytán kénytelen előrehaladását szüneteltetni, ha zöld utat kap, visszafojtott energiái szinte robbannak. A szerelemben általában sikeres. Csak addig engedi át magát az érzelmeknek, amíg a kapcsolatnak valamilyen praktikus haszna is van; így szinte elérhetetlen számára, hogy egy szerelmet teljes intenzitással éljen át.
Kedvezőtlen esetben az ész elnyomja nála az érzelmeket, s ilyenkor képes érdekházasságot kötni - persze a partnerét ilyenkor is biztosítja érzelmeiről.
Egyéb vércsoport horoszkóp:

Te milyen vércsoportú vagy?
 A jellemzés illik rád? 
Hiszel ebben, vagy szerinted teljesen hülyeség?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...