#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2012. márc. 22.

Tavaszi napéjegyenlőség - sakura virágzás ünnepe


Sziasztok!
Tegnap, azaz Március 21. volt a  Tavaszi napéjegyenlőség, A természet ünnepe Japánban.
A japánok nagyon szeretik a természetet, ez az is bizonyítja, hogy a Sakura (Cseresznyefavirág) virágzása fő téma a híradókban. Az külföldi oldalak szerint a nagy hideg miatt a sakura most később virágzik mint tavaly. Ha a cseresznyefavirágot valamilyen országhoz kötni kell, az biztos, hogy Japán lesz. Ezért is gondoltam, hogy megér egy post-ot ez a szép virág. :)
Az interneten számos térkép van amin "Sakura előrejelzést" láthatunk. 

A meteorológiai szolgálat tájékoztatást ad arról, hogy hol tart a cseresznyefa-virágzási front 
(más néven: sakurazensen)
A térképen kívül még táblázatokkal is találkozhatunk. 
Itt az adott régió neve látható,az ajánlott park ahol nézheted a sakurát,  a  virágzásának időpontja, a teljes kivirágzás, és a virág elhullásának időpontja. 


a Hanami szó jelentése " virágnéző" , ez lehet az is, hogy a parkban kiülsz piknikezni a fák alá, vagy csak elmész és sétálsz a fák között. Egyszerűen csak élvezni kell a látványát amit a virágzás nyújt. A cseresznyefákat Japánban több helyen is kivilágítják, hogy este is élvezhetni lehessen a látványukat. :)
 Tisztára, mintha ismét Karácsony köszöntene be Japánban. :)A piknikezés már évtizedek óta létezik Japánban, és a zsúfolt napokon az emberek szó szerint harcolnak a férőhelyért. Már olyat is szoktak csinálni, hogy lefoglalják a helyeket egy csoportnak, hogy akik a munkából később jönnek, azoknak is legyen helyük. A legtöbben már reggel 8 órakor kint vannak a parkban, a biztos hely érdekében. 


A japánok a cseresznyevirágokban a hegyekben gyönyörködnek (SAKURAGARI). 
Naplemente után cseresznyevirágokban gyönyörködni a YOZAKURA.
Ha a cseresznyevirág szirmai hullanak a szélben, ez a SAKURA FUBUKI.
Ha poharazgatás közben gyönyörködünk a cseresznyevirágokban, ez a HANAMIZAKE.
Ha a virágzás véget ér, ezt a SAKURA CHIRU kifejezéssel illetik.Japánban a Sakurának külön ünnepe van. Mindenhol tartanak Sakura fesztivált, és ezért van az, hogy a Japán utazások ilyenkor a duplájába kerülnek, mint más időpontban. A japánok nagyon sok országnak/államnak ajándékozott több ezer cseresznyefát, ami a szamurájok lelkületét tükrözi. Rövid, gyorsan elhulló. 


Ha pedig egy finom cseresznyés illatot szeretnél, akkor ajánlom ezt a parfümöt. Nekem is van Elizabeth Arden parfümöm ( 2db is) és nagyon szeretem őket. Könnyed, friss, tavaszias illatúak, úgyhogy biztos, hogy ez a cherry-s is nagyon jó illatú :) 


Ha élvezni szeretnéd a cseresznyefák látványát, de nem tudod Japánban megnézni, akkor figyelmedbe ajánlom Kaposvár utcáit, ami nagyon szép a sakura virágzásakor. :)
Ha pedig Budapesti vagy, akkor látogass el az ELTE füvészkertjébe.

Program:

2012. április 6. /péntek/ 
Sakura-ünnep megnyitó –a japán nagykövet jelenlétében illetve fővédnökségével

2012. április 7. /szombat/ - 2012. április 15. /vasárnap/ 
Sakura ünnep hétvégi rendezvényekkel

Remélem kedvet kaptatok hozzá! ^^


2 megjegyzés :

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...