#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2014. jún. 6.

Mizu Shingen Mochi - Japán víz "torta"

Sziasztok!
Megint hoztam nektek egy kis érdekességet Japánból,
mégpedig a Mizu Shingen Mochi nevezetű édességet. Első ránézésre olyan , mintha egy nagy vízbuborékot látnánk, de valójában nem szimplán ehető vízről van szó. :)


Nos, ez egy új fajta Japán rizs torta édesség, azaz Mizu Shingen Mochi.
Általában bőségesen le van öntve barna cukor sziruppal, és kinako szója porral megszórva tálalják. 
A Shingen Mochi viszonylag jól ismert snack Japánban, valójában ez egy márkavédett termék, amit Kinseiken Seika cég  készít, amelynek székhelye Yamanashi prefektúra.
Az íze hasonló a Japánban már ismert Shingen Mochi rizs tortához. Viszont a külseje nagyon hasonlít egy szép kristályra vagy vízbuborékra.


▼ Ez a normál Shingen mochi. A mochi egy ragadós, mégis puha, a zselé állagú, édesség, nehéz leírni, mivel egyedülálló állaga van. Barna cukor sziruppal tálalják.
▼ Összehasonlításképpen láthatjuk a speciális változatát a Shingen mochi-nak , szintén a Kinseiken gyártja, de ez már egészen más megjelenésű, szinte mintha kristályból készült volna.


Az édességet gyorsan kell elfogyasztani, ugyanis 30 percen belül, amint kivették a tartályból, elkezdi a formáját elveszíteni. Ezért lehetőleg még az üzletben fogyasszuk el, ne vigyük magunkkal. 
A mizu Shingen Mochi egy szezonális édesség volt tavaly, de a rengeteg twitter megosztás, és az érdeklődések alapján hamar rájöttek, hogy igen népszerű lett az emberek körében, ezért most idén júniustól ismét kapható lesz. 


▼  Tweet: Mika Miura, a helyi Yamanashi Broadcasting System TV állomás bemondója írta: "Ez a mizu Shingen mochi átlátszó és elragadóan puha! A zselé a Japán Alpok egyik vízforrásából készült kellemes, természetes édesség. Adj hozzá  kinako port és barna cukor szirupot. Az íze tényleg elképesztő! "


▼ Itt egy újabb tweet, Ikuo Yamamoto-tól: "Kipróbáltam a szezonális (nyári) mizu Shingen mochi-t a Kinseiken-ben. Üdítően jó! És ízletes! Nagyon élveztem, köszönöm. Úgy néz ki, mint a kristály , nem igaz? "【Kinseiken üzlet részleteit】

Kinseiken Daigahara bolt: 
Címe: 2211 Daigahara, Hakushucho, Hokutoshi, Yamanashi 408-0312 
Tel: +81-551-35-2246
 Nyitva: 09:00 a 18:00 
Zárva: csütörtökön


Kinseiken Nirasaki bolt: 
Utca: 154 Kotagawa, Nakadamachi, Nirasakishi, 
Yamanashi 407-0262 
Tel: +81-551-25-3990 
Nyitva: 09:00-18:00 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...