#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Gyaru
Ebben a menüpontban a Gyaru (gal) szubkultúra stílusait mutatom be nektek képekkel meg leírásokkal.
Megmondom őszintén, hogy amikor elkezdtem ismerkedni a japán stílusokkal, nem volt egyértelmű, hogy mi , hogy van. A rengeteg gyaru stílus végképp nem volt tiszta. Most a gyaru mi is? Az is egy stílus? És akkor az mi hogy a ganguro stílus a gyaru-ba tartozik? Meg mi az a gal? Ezek így mind összejöttek és nem értettem semmit. De ezzel a kis gyűjteménnyel most már megpróbálom mindenki számára világossá tenni a trendek mivoltját. Szögezzük le a Gyaru (Gal), csak egy gyűjtőfogalom, azon belül található a többi stílus, ami mind-mind ebbe a kategóriába sorolható. Ugyanúgy, mint a Lolita gyűjtőfogalom, amiben még több alstílus található. 
Jó szórakozást.
LÉTREJÖTT A MAGYAR GYARUK  KÖZÖSSÉGI CSOPORTJA! 
CSATLAKOZZ BÁTRAN! 

Gyaru (gal) szubkultúra

A gyaru stílus eredetileg a "Gal"-ból származik. A gal egy 1970-es farmer, amit "Gal"-nak hívtak. A gyaru szubkultúra még ma is hatással van a japán divatra. Tokióban rengeteg bolt kínál a stílushoz tartozó ruhákat. A gal körök (gyaru-sa /ギャルサー) szintén a Gal élet része. A gal körökben sok gal stílusú lány van akik, idejük nagy részét vásárlással és para para tánccal töltik. A gal trend 2007-ben érte el a csúcsát majd Japánban fokozatosan csökkent, de Kínában pont ekkor kezdett el népszerűvé válni.

Mi a gyaru?A gyaru az egyfajta utcai divat ami 1970-es években indult el Japánban. 1980-as években a stílus kissé unalmassá vált, és fokozatosan csökkent a követőinek száma. A gyaru trendet sokszor azonosítják a Ganguro stílussal, pedig az a gyaru szubkultúra egyik része (a sok közül). A gyaru stílus merőben eltér a hagyományos japán ideáltól, mivel ugyebár a japánok a fehér bőrt részesítik előnyben, még a gyaru trend fő ismertetőjele a napbarnított bőr. A gyaru-t gyakran az ifjúság lázadásával azonosítják


Gyaru stílus jellemzői: 


Jellemzői a festett haj, amely főleg szőke, de a barna több változatait is megtalálhatjuk. A gyaru jellemzői közé tartozik továbbá a túldíszített körmök és a smink. A smink jellemzően sötét, amit a drámai hatás kedvéért műszámpillákkal tuningolnak fel. A gyaru képviselői rendszerint hordanak színes kontaktlencséket is, hogy még nagyobbnak tűnjenek a szemük. 


Különböző alkategóriák találhatóak a "gal" stílusban.
Ezeket fogom most itt nektek bemutatni :)

Források:
Wikipédia, Saját fordítás!
http://www.theotaku.com  (Saját fordítás)
 1) Ganguro stílus
A Ganguro(fekete-arc) egy japán alternatív divat-trend, ami a fiatal lányok körében népszerű. 2000-ben hóditott leginkább, de még napjainkan is sokan választják ezt a stílust. Tokyoban, Shibuya és Ikebukuro negyedekben van a stílus központja. A Ganguro stílusú lányok többsége narancssárga vagy szőke hajat viselnek. A stílus legfőbb ismertetőjele a napbarnított bőr. A Ganguro lányok fekete szemhéjtust, fehér alapozót használnak, hogy szemük fekete, arcuk és ajkaik pedig fehérek legyenek. Gyakran láthatunk rajtuk műszempillát, felragasztható matricákat gyöngyöket, és gyöngyházszínű púdert is. A magas platform-cipő, és a színes ruha is része a Ganguro stílusnak. Persze nem marad el a miniszoknya, a karkötő és a nyaklánc sem.

A Ganguro a legnépszerűbb stílus az úgynevezett gyaru-ban.( ez egy japán szó, az angol gal[kislány] szóra) A gyaru egy szleng kifejezés, azokra a fiatal lányokra, nőkre akik túlságosan gyerekesen, vagy lázadóan viselkednek. Több szakértő gondolja úgy, hogy a Ganguro nem más, mint egyfajta ellenszegülés a tradícionális japán társadalommal, ami a hanyagságnak és az elszigetelődésnek köszönhető. Ezek a fiatalok így próbálnak dacolni a szabályokkal. A sötét Ganguro-bőrszín teljes mértékben ellentétes a hagyományos japán szépségideállal. Ezek miatt (a szleng használata, a furcsa divat, a higiénia hiánya) a Ganguro lányokat a japán média negatívan mutatja be.


Olyan divat magazinok, mint az Egg, és a Kawaii magazin nagyban befolyásolta a Ganguro-t. De nem csak ezek az újságok foglalkoznak a Ganguroval, hanem a Popteen és az Ego System is. 


A Ganguro kultúrának van egy saját tánca, a Para Para. A résztvevők egy előre meghatározott koreográfiát táncolnak, legtöbbször J-pop-ra. A Para Para-t mindig körben állva táncolják, általában klubbokban.Az egyik leghíresebb korai Ganguro lány neve Buriteri volt. Nevét a fekete szójaszósz után kapta, melyet a teriyaki ízesítéséhez használnak. Őt az Egg nevezetű magazin tett népszerűvé, mégpedig úgy, hogy a Ganguro divat csúcsán nagyon gyakran szerepelt őket a magazinban. Miután a reklámok híressé tették a Shibuya-ban található szoláriumot, a Blacky-t, a társadalmi nyomás, és a sok negítáv visszajelzés visszavonulásra késztette a Buriteri-t a Ganguro divatból.


Balra: Yamanba jobbra: manba 


A név jelentése:

A Ganguro szó jelentése még vitatott. Többen azt mondják, az elnevezés a "ganganguro" (ガンガン黒, rendkívül sötét) szóból származik, ami a bőr sötét színére utal.  A szó, yamanba a Yama-uba hegytől származik, ahol a monda szerint egy boszorkány lakik, hozzá hasonlítják ezt a divatot. Ezt rövidítik a szlengben "manba"-nak.


2) Yamanba és manba

A yamanba és manba szavakat azokra a fiatalokra használják, akik a Ganguro divat extrémebb változatát követik. Jellemzőik a nagyon sötét bőr, a fehér rúzs, a pasztell színű szemfesték, apró öntapadós díszek a szemek alatt, színes kontaktlencse, lakkozott ruhák és az össze nem illő kiegészeítők. Néhányan plüssállatokat is magukra aggatnak. A fiú Ganguro-k neve "center guy=sentaagai", őket is leginkább a Tokyo-ban lévő sétálóutcában találhatjuk meg, a Shibuya Station (Shibuya Állomás) közelében.
A yamanbát és a manbát nem szabad összekeverni, mivel a Yamanba stílus követői csak a szem feletti részt, még a Manba követői a szem alatti részt is kifestik fehérre. Forrás: wikipédia
3) Banba 
       (バンバ)

A banba a manba egyik könnyedebb formája, nem keverendő össze a manba stílussal. Kevesebb fehér sminket viselnek, és kicsit szolidabbak is. Több glittert, extrémebb műszempillákat, színes kontaktlencséket használnak.

4) Romanba

Ezt a stílust legtöbbször "lolita gal" -nak nevezik. A romanba a romantikus szó Ro- elejéből és a manba szóból jött létre. Szinte ugyan az, mint a yamanba stílus, csak ők sok virágot, gyöngyöt, strasszot hordanak. Jellemzőek a csinos, rózsaszín fodros ruhák. Tipikus márkák a Pinky Girls és a Liz Lisa. A smink szintén megegyezik a yamanba sminkjével. 
5) Amura stílus

Ezt arra a lányra mondják, aki Namie Amuro megjelenését követi. Azt pletykálják, hogy kogal stílust ő kezdte meg. Barna hullámos haj, apró szoknyák és csizma a fő jellemzője. 

6) B-gyaru

A "B" a black szóból ered. A közhiedelem szerint a fekete nőkre akarnak hasonlítani, pedig ők az R&B művészeket akarják másolni, akik főleg afroamerikaik. A sminkjüket főleg bronzosítóval dobják fel. Ők nem annyira agyon szolizottak, mint a ganguro stílus képviselői, viszont az ő barnaságuk állandó, tehát nem barnítóval, bronzosítóval érik el a színt.
A hajukra jellemző az afro-fonás, a sok műtincs, az R&B-s ruhák.
Főbb márkák: Adidas, Nike, Baby Phat, FUBU7) Baika / Bozosoku

Motoros stílus jellemzi őket. A stílus meglepően nőies. Vivienne Westwood, 70-es 80-as évekbeli punk stílusú ruhák, szegecsek, övek, karkötők a jellemzőek rájuk. 


8) Cocogyaru

Azok a lányok, akik cocolulu logóval (cocolulu egy márka) ellátott farmert és táskát hordanak magukkal. Egy kicsit hip-hop-os beütést keltenek a lógós farmerrel és a baseball sapkával. 9) Ganjiro/Shiro Gyaru

A ganjiro egy picit még hasonlít a hagyományos japán nőideálhoz. Ők azok, akik bár nem szolizták agyonra magukat, de minden gyaru feltételnek eleget tesznek.
 Tejszerű bőr és a szőkénél kicsit sötétebb haj jellemzi. Némelyikük narancsos sminket rak fel, mintha Yamanbák lennének egy napra. Sok Yamanba  smink nélkül teljesen fehér bőrű/sápadt. 
Túl sok minden nincs róla a neten sajnos. :/

10) Himegyaru

Hime jelentése: Hercegnő. Vagyis ők a hercegnőnek öltözött Gal lányok. Nem keverendő össze a lolita egyes alfajaival! Jellemzi őket a rózsaszín minden árnyalata, rózsaszín smink, hosszú műszempillák, és világos bőr. 
A hajuk általában dús, méhkas szerű, hullámos. A színük lehet karamellszínű, világos szőke vagy akár fekete is.  ( persze ez nem kötelező). Általában márkás ruhákat hordanak, ezzel kifejezve a társadalmi helyzetüket. A ruhájuk lehet hosszú, vagy akár koktélruha is. A szőrmés, leopárdmintás darabok sem állnak tőlük távol. A magas sarkú kötelező darab a ruhatárban! Virágmotívumok is jelennek meg pl, rózsa, orchidea. A strasszok , masnik, és a gyöngyök is nagy hangsúlyt kapnak. Ezek is szinte kötelező darabok ahhoz, hogy a kinézet tényleg hercegnős legyen. A táskájuk szintén egyedi, és márkás darab, általában fehér,fekete vagy rózsaszínben pompáznak. A körmük is rendszerint nagyon csicsás, rózsaszín 3d-s virágok díszítik, többnyire fehér műkörömalapon. Ők azok akik gyakran hordanak parókát. Ez az egyik legaranyosabb, legbájosabb japán stílus a sok közül. Általában a módosabb japán lányok választják ezt a stílust. 


Alfajtája :
11) Himekaji/Casual hime 

Ez a Himegyaru egy variációja, ami annyiban különbözik, hogy ők mindig kibontva hordják a hajukat. Általában miniszoknyákat, blúzokat hordanak és kicsit hétköznapibb a viseletük. Főbb márka: Liz Lisa

12) Onee Gyaru

Olyan lányok akik már leérettségiztek. Nagyon hasonlít a hagyományos gyaru trendre, de sokkal szexisebb és elegánsabb ruhákat hordanak, ezzel kifejezve az érettségüket és nőiességüket. Nagy hangsúlyt fektetnek a márkákra, így ez a stílus a gazdagabb japán lányoknak a kedvelt stílusa. Fő márkák: Louis Vuitton, YSL, Chanel.  Bő dolgokat egyáltalán nem hordanak, csakis szűk pólókat, felsőket, amik kihangsúlyozzák az alakot. A magassarkú itt is kötelező! Ha nem a módosabb rétegbe tartozol, akkor ez a stílus nem neked való!


13) Kogyaru/ Kogal

Ez az első és egyben a legrégibb stílus. Tulajdonképpen az iskolai egyenruhából alakult ki. A szoknya rövidebb és a zoknik is lazábbak. A stílus kedvelői  szeretik a sminkeket, a platform cipőket, nyakkendőket. A bőrüket nem annyira barnítják, mint a ganguro-k. A hajuk a szőkétől a barnáig terjedhet, melyet virágokkal, csatokkal, masnikkal díszítik. A céljuk, hogy különbözzenek a tipikus japán kinézettől. 
A "kogal" a "kogyaru"-ból jött, ami egy angolosítás, jelentése annyit tesz: középiskolás lány. ( többnyire tényleg azok ) 
Az eredeti kogalok olyan lányok voltak, akik kimaradtak a magániskolából, és újfajta tinilázadást teremtettek azzal, hogy szoknyájukat megrövidítették. Azzal próbálták igazolni a függetlenségüket, hogy külsejükkel és viselkedésükkel idősebbnek akartak látszani. A lányok adták még hozzá a bő zoknikat, és a mobiltelefont. A mobiltelefon egy nélkülözhetetlen eszköz a számukra. Gyakran csinálnak a mobillal csoportképeket, és térnek be a fényképező- fülkébe. 


A jelenség 1990-ben érte el csúcspontját, majd 1994-ben Amuro Namie népszerűsítette a stílust. 
1995-ben megalapították a kogaloknak szóló divatmagazint, az EGG-et.
A '90-es vek közepén a médiában nagy port kavart az "enjo-kōsai"-jelenség (~ amatőr prostitúció; "térítéses randizás" = idősebb férfi fiatal nőnek - akár diáklány, akár háziasszony(!) -  mellyel állítólag unatkozó háziasszonyok és középiskolások foglalkoztak (így téve hasonlatossá a kogalokat a prostituáltakhoz). Masato Harada 1997-es Baunsu ko gaurusu (Bounce Kogal) című filmje bemutatja, ahogy a kogalok prostituálttá válnak, hogy divatos kiegészítőket vehessenek.
A kogal kultúra 1998-ban érte el a csúcsot, ezután helyüket átvették a gangurok Szándékos "csúfságuk" talán azon vágyukat tükrözi, hogy elbátortalanítsák a "chikan"-okat (痴漢 ~ utcai tapizó, perverz, szatír - a szerk.), és azokat a férfiakat, akik enjo-kōsai-t kerestek.
Habár még mindig vannak diáklányok, akik szexisebbé teszik az egyenruhájukat, a kogal már nincs a divat és a média középpontjában.
Sok kogal tehetős szüleitől kapott zsebpénzből él, mint "szingli parazita", ezzel koptatva a kötelesség és a szorgalom hagyományos elveit. Egy hozzászóló szerint: "A modern diáklányok egyenruháját laza zoknikkal és mobiltelefonnal díszítve már a promiszkuitás, könnyűvérűség, kapzsiság és ostobaság divat-kódjának tekintik."
Mások szerint a kogal-jelenség kevésbé szól a lányokról és a divatjukról, annál inkább egy médiafogás, amivel fetisizálják az iskolai egyenruhát, és megvádolják azokat, akik kénytelenek azt viselni.

14) Mago-garu

A Kogal egyik alstílusa. Azt a lányt hívják így, aki még nem középiskolás, de követi a GAL divatot.

15) Rasuta

Ez a rasztafari szubkultúrából jött létre. Természetesen a stílus képviselői a jamaicai zászló színeit hordják, mint pl. piros, sárga, zöld. Természetes alapanyagú holmikat/táskákat is hordanak. ( Pl. szalmából) Nem összekeverendő a B-gyaru stílussal! A körmeiket is gyakran a jamaicai zászlóval díszítik.  A hajukat  (mint a (B-gyaru stílusnál) általában apró fonatokkal díszítik.
Sok angol oldal szerint a B-gyaru + Bob Marley összeadva jön ki a Rasuta-gyaru. :D


16)  Gyaru-o

Tévedés azt hinni, hogy a gyaru stílust csak lányok képviselik, hiszen a gyaruo a gyaru férfi megfelelője. 2005-ben kezdődött a stílus. A hajuk hasonlít a rocksztárokéhoz. A megjelenésükre nagyon ügyelnek, általában a barátnőjük is gyaru stílusba tartozik, így együtt járják a tokiói plázákat, és nézegetik a magazinokat. Az Egg magazin megjelentette a férfiaknak szóló Men's Egg -et is. Ezek a férfiak gyakran ideálok a fiatal lányok szemében, hiszen az ujjatlan felsőkben rendkívül szexisek.

17) Onii-Kei


Ez a stílus hasonló a gyarou-hoz. Egy shibuyai srác kezdte el az elegánsabb megjelenést "macsós" elemekkel vegyíteni. Ők is márkás cuccokat hordanak pl. D&G. Többnyire farmert és inget hordanak. A napszemüveg egy mindennapos tartozék, mert a "cool faktor " nagyon nagyon fontos a számukra. 

Ha egy lány Onii-kei, akkor az azt jelenti, hogy ő kockás pólót, vagy nadrágot hord, kissé férfias beütése van a dolognak.


18) O-gyaru

Pisz­kos vagy sza­kadt kiné­zetű gyaru-típus, aki leszo­kott a napi für­désről vagy nem törő­dik a visel­ke­dé­sé­vel és ruhá­já­val, még a gyaru szin­tek­hez mér­ten sem. Azok a lányok tartoznak ide, akik nem tudják megfizetni a drága önbarnítókrémeket, sminkeket, de megtalálják a módját, hogy a stílust magukévá tegyék, még, ha az nem is éppenséggel egészséges. Gyakran ábrázolják őket pizsamában, és mivel sminkleszedőre sincs pénzük  ezért nagyon sokáig hagyják magukon az aznapi sminket. 

19) Gyaru Kei

Általános stílus, ami nem igényli a bőr barnaságát. A gyaru kei a legnépszerűbb stílus manapság. Népszerű gyaru kei stílus képviselő:  Tsubasa Masuwaka, Kumicky, Kanako Kawabata
A gyaru-kei-nek több altípusa is van. 

Lássuk őket:


Amekaji-amerikai Casual: A stílus képviselői olyan ruhákat hordanak amiket az amerikaiak, de ez nagy erőfeszítést igényel. Népszerű márka a Cocolulu és a Mickey Mouse. 

Saike Gyaru-Psyche Gal: Rockos stílus, szakadt ruhák, szegecsek, nyakkendők jellemzik. Vad stílusnak számít. 

- Roma-gyaru: Romantikus gyaru, aki fodros ruhákat, csipkéket hord

Bohém: Bohemian feliratos ruhák, műszőrme, mellények jellemzik. 

Miritari-Military: Katonai stílusú gyaru trend

- Rokku-rock: A stílus képviselői motoros, rockos kinézetűek. Koponyás, rockos feliratú pólók, farmerek, és sötét színek jellemzik. Vivienne Westwood nagyon népszerű márka. 

Rizouto-Resort: általános stílus, nyári ruhák, pólók.

- Marin-Marine: Tengerész cuccok, csíkós felsők, kék - fehér színek dominálnak. Horgonyok, vasmacskák a főbb jelképei. 

- Haady Gal: Az Egg magazin hozta létre, így tulajdonképpen alig érdemel említést, de mivel az emberek beszélnek róla, így itt van ez is. Nagyon világos ruhákat hordanak gyakran őrült mintákkal, főbb márka a JSGés a Galaxy. 

20) Sentaa / Sentaa Guy

A sentaa srácok a manba lányok férfi változatai. Nagyjából hasonló a manbához. Sokkoló sminket hordanak, és rave- stílusú ékszereket hordanak. Gyakran viselnek hawaii lenyomatos pólókat, nadrágokat. A színes haj és ruha itt is kötelező kellék. Továbbá a flip-flop papucsok is nélkülözhetetlenek. A haj gyakran kócosan összevissza áll ( tüskés) és kiszőkített vagy színes. 
Ez az egyik legextrémebb férfi divatirányzat. Sokan elítélik ezt a kinézetet. 
21) Bibinba 
(ビビンバ)

A stílus hasonlít a B-gyaru-hoz. Rengeteg aranyat és ezüstöt hordanak 


23) Oyajigyaru

Olyan lányok gyűjtőneve, akik férfiasan viselkednek. Sört isznak és trágár beszéd jellemzi őket. 

24) Kigurumin 

Ennek a stílus képviselői egy olyan pizsamafélét hordanak, aminek állatfigura vagy egy anime karakter formája van. 

25) Kyoba bo-i

A banba férfi változata. A smink hasonló mint a Sentaa-gauy stílusban lévő fiúké, csak enyhébb. 

26) Serebu 

Olyan gal stílusú emberek, akik egy nyugati celeb-et utánoznak. Hasonló az Oneegal stílussal. Olyan lányok, akik minden egyes dolgot megfigyelnek a kedvenc sztárjuk öltözékén. Főleg nyugati hírességeket követnek. Hiromi Endo-t például Lindsey Lohan befolyásolja. Főleg nyugati márkák dominálnak pl. Ed Hardy, Dereon, CC Sky. Mivel ez a stílus annyira hasonlít más stílusra, ezért nagyon nehéz megmondani, hogy ki tartozik valójában ebbe a kategóriába. 
27) Tsuyome gal

Ez egy változata a Banba stílusnak. A fő különbség az, hogy a tsuyome világosabb sminket hord, mint a banba. Nehéz behatárolni, hogy mi is a TSUYOME GAL, mert nincsenek szabályok, nagyon általános, de talán csak annyi, hogy ez egy könnyedebb változata a banbának. A tsuyome szája általában halvány rózsaszín, és nem festik soha fehérre. Talán ez az egyetlen jele annak, hogy ki banba és ki tsuyome. A ruházatuk kicsit vadabb. Hordanak ujjatlan kesztyűt, szakad farmert, koponyás övcsatot. 28) Ora Ora- kei

Az Ora Ora-kei (悪 罗 系) eredetileg egy férfi divat volt, 
de az Egg magazin hatására Ora Ora stílusú lányok is megjelentek. 
Az Ora Ora-kei lányok többnyire fekete, monoton színeket hordanak, szakadt csőnadrággal, ami általában farmer, vagy pedig passzos cicanadrág. Az ékszerek általában arany és ezüst színűek, rengeteg szegeccsel. A minták közül a leopárdminta a legnépszerűbb. A hajuk változó, lehet hosszú szőke, de sötét árnyalatú is. A legtöbb Ora Ora lány haja hullámos, vagy feltupírozott lófarokba kötött haj. 
A sminkjük általában tömény füstös fekete szemsminkből áll, hatalmas műszempillákkal megtoldva. A szájuk színe nude, vagy matt. Az Ora ora lányokat gyakran tetoválás és piercing is díszítik. 

 


29) Gaijin gyaru

Olyan külföldi lányok akik a gyaru stílust képviselik. Pl. mi magyarok is ebbe a típusba tartoznánk, ha a gyaru trendet követnénk.  :D
Ezen a 2 oldalon rengeteg gyaru sminket és hajat meg mindenfélét találhatsz :)


A szöveg 90%-ban saját fordítás. 
Kb. 5-6 angol oldalról és a Wikipédiáról ollóztam össze a rengeteg gyaru stílust, ami nagyjából 4 órámba telt.
Nagyon sokat dolgoztam vele, ezért kérlek szépen, ne lopd le az anyagot, hanem, ha szükséged van valamelyik fordításra, (mert fel szeretnéd rakni az oldaladra) ,  akkor kérlek írj egy kommentet, vagy emailt, amiben elkéred valamelyik szöveget.
A blogom címének ( Látható!! ) megjelenése ellenében természetesen meg fogom engedni, de azért szóljatok előre.
Köszönöm!

XOXO 
Annie


12 megjegyzés :

 1. Szia!

  Ezeket a stílusokat mind suli után képviselik a japánok? Csak mert most a parókás írásban azt írtad, hogy nagyon szigorúak a suliba, hajat sem festhetnek, ezek a stílusok meg.. .hát na :D
  Köszi, ha válaszolsz!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Örülök, hogy érdeklődsz : )
   Igen ezek a lányok többsége mind 20-on éves, mivel a suliban még a szoknya és a térd közötti távolságot is megmérik, és ha jól tudom fülbevalót sem hordhatnak.
   ( Ezt egy magyar lánytól tudom, aki kint tanult )

   Úgyhogy a suli után a szoknyát szépen felhúzzák a "nyakukba" hogy rövidebb és menőbb legyen, és amint hazaérnek hódolnak a kedvenc stílusuknak. Ki a lolitának, ki a rockeresebb vonalon mozog. : )
   Lehet, hogy pont ezért is vannak ilyen "durva" stílusok Japánban, mert a suliban egyáltalán nem öltözhetnek a személyiségüknek megfelelően. : )
   Úgyhogy ameddig egy japán lány középiskolás, addig elfelejtheti az ilyen öltözködést az iskoláján belül. : )

   Ha bármi kérdésed van még, nyugodtan írj! ^^

   Annie

   Törlés
 2. Megindult a fantáziám, köszi, hogy válaszolsz:)
  Akkor a japánok tuti nem ülnek bent 5ig a suliban, hiszen egy csomó idő amíg ezeket a jelmezeket mind magukra öltik. A szülők egyébként hagyják? Fura, hogy ilyen nagy szakadék a tanárok és a szülők oldalán a megítélés között.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen ^_^

   De sajnos a diákoknak elég sokáig kell a suliban maradniuk. Biztos láttad már animékben is, hogy mennyi klub van. Na hát, a diákoknak ezekre kötelező járni,(nem tudom pontosan, hogy mennyire, de egyre biztosan) és általában ezek tanítás után vannak. Szóval könnyen előfordul, hogy egy középiskolás diák a különórák és a klubtevékenységek miatt csak este 6-7re ér, haza, pláne, ha messze lakik a sulijától. Amúgy szerintem ezeket a nagyon extrém cuccokat hétvégente hordják, kétlem, hogy hétköznap lenne erre idejük, mivel ők folyamatosan vizsgáznak, még középiskolában is.

   Szerintem nem a tanárok megítélése ez, hanem maga az oktatási rendszerük és egyéb dolgok határozzák meg ezeket az öltözködési szabályokat. Az is lehet, hogy van olyan tanár, aki szintén a Lolita stílust kedveli. Sose lehet tudni náluk. : D
   A szülőkkel kapcsolatban szerintem van ott veszekedés bőven. :D Bár kitudja, sajnos még nem voltam japán családnál. : D

   Törlés
 3. Én a B-gyaru részhez szeretnék hozzászólni. :)
  A "B" betű ebben az esetben nem a "break" szót, hanem a "black" szót jelöli, ebből egyből érthető is, hogy a fekete kultúra befolyásolja őket. ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Oh köszi, hogy szóltál. :D Ezeket mind angol oldalakról szedtem, úgyhogy előfordul hogy szépen félrefordítok, vagy félrenézem >.< :D

   Törlés
 4. Sziasztok!

  A japán fiatalok általában hétvégente "öltöznek ki".
  Ilyenkor találkoznak parkokban, megbeszélt helyeken, így tudják kifejezni stílusukat, és ilyenkor -számunkra nagyon furcsának tűnő módon- mindenféle stílusú ember összejön. Kicsit olyan, mintha fesztivál lenne minden hétvégén.
  A hétköznapokon csak a nagyon fanatikusok öltöznek be estére, mert bizony valóban: suliból csak este érnek haza, kőkemény az oktatás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Igen, igen azóta én is rájöttem,hogy általában hétvégén vannak a beöltözős "bulik". :D
   Persze vannak nem tizen éves beöltözős emberek és a felnőttek azért valamivel szabadabbak. :)

   Törlés
 5. Most már értem, hogy miért lett nagy divat a paróka-hordás...

  VálaszTörlés
 6. sziaa:) kérdésem a gaijin gyaruhoz lenne h itt magyar fejjel elég a göndör hajstílus a smink a műszempilla és a kontaktlencse?? vagy ide is kellenek ezek a ruhastílusok? ha igen akkor azt hol lehetne rendelni?^_^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia
   A Gaijin-gyaru nem egy különálló stílus, hanem a külföldi gyaru lányokat szokás így hívni.
   Magadnak kell kialakítanod, hogy a gyaru-n belül melyik tetszik leginkább. Ha a csajos cuccokat kedveled, akkor ott a hime gyaru, de ha rockosabb típus vagy akkor a gyaru-kei -en belül a rokku-gyaru-t választod.
   Nem kell feltétlenül göndör haj, mert sok gyaru lány hordja egyenesen a haját. (és hullámosan)
   Persze jó, ha fel tudod dobni a hajadat egy két kiegészítővel. Ez a stílustól függ. Pl. masni, virág stb..

   A műszempilla, smink és a kontaktlencse szinte kötelező, bár van olyan japán lány ismerősöm, aki utálja a kontaktlencsét, de gyaru stílusú.

   A ruhát pedig mindenki maga oldja meg.
   Nincs olyan, hogy most felmegyek egy magyar oldalra és veszek gyaru ruhákat. Bármilyen ruhát tehetsz gyarussá, viszont ehhez tudnod kell, hogy melyik stílusba sorolod magad.
   Persze vannak tipikus gyaru márkák, de azok általában nagyon drágák és eddig Mo.-n egyáltalán nem elérhetőek, szóval külföldi japán webshopokban érdemes körülnézned, már, ha van 12 ezred egy pulcsira. :D Mert nagyjából ilyen árak vannak.

   Törlés
 7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...