#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Otaku szótár
Karaktertípusok 


Tsundere (ツンデレ)
Olyan karakter, aki mindenféle durva szavakkal illeti a főhőst,ami gyakran tettlegességig is fajul, mint a pofozkodás, rugdosás, de közben azért a tsundere karakter gyengéd érzelmeket táplál a főhős iránt, amit nehezen tud csak bevallani magának. Ha a szóösszetételt nézzük a tsunsun "ellenséges" még a deredere szó "bújós, érzelmes, szerelmes" jelent. Ez a kettősség a karakterben az anime alatt is gyakran váltakozik, bár az elején jellemzően a "tsunsun" érvényesül. 

Tipikus  karakterek:
Kaname Chidori (Full Metal Panic!)
Eri Sawachika (School Rumble)
Ayu Daikuuji (Kimi ga Nozomu Eien)
Naru  Narusegawa (Love Hina)
Louise ( Zero no Tsukaima)
Hiiragi Kagami (Lucky Star)


Yandere
A yandere kifejezés két szóból tevődik össze: yanderu (beteg, mentálisan instabil) és deredere (bújós,szerelmes). A yandere karaktert már a történet elején gyengéd érzelmek fűznek a férfi szereplőhöz, amit nem is szégyell kimutatni (deredere). Ha kialakul konkrét párkapcsolat is, akkor az többnyire idilli, mesébe illő, ezért nagyon letaglózó, amikor a történet előrehaladtával kibontakozik a karakter "yanderu" énje, mivel általában nem gondoltuk volna a szereplőről a deredere viselkedés miatt. A történet folyamán teljesen megváltozik a kapcsolatuk, és a yandere karakter agresszív lesz, és a legtöbb esetben mentálisan zavarodott. Ezt a változást sok minden kiválhatja, pl az, hogy a fiú/lány mással kezd el járni, tehát a féltékenység mindig nagy szerepet játszik a yandere karakterek 
személyiségváltozásában. Általában az ilyen karakterek múltja tragikus. Azok az alkotások, amikben yandere karakter van, gyakran 16-18 éven felülieknek ajánlják az erőszakos megnyilvánulások miatt. 

Tipikus karakterek:
Katsuna Kotonoha  (School Days)
Fuyou Kaede (Shuffle!)
Ryuguu Rena (Higurashi)
Lucy ( Elfen Lied)


Yangire(ヤ ン ギ レ) 
A yangire a yanderu (mentálisan instabil, beteg) és a gire (vágás, pillanat=to snap) fogalmakból ered.
A yanderékhez nagyon hasonlítanak a yangire karakterek. Az ő viselkedésükre szinte ugyanez jellemző, annyi különbséggel, hogy őket nem feltétlenül a szerelem motiválja, de az eredmény ugyanolyan végzetes. A yangire szereplők a normális állapotukból hirtelen váltanak yanderu-fázisba.

Tipikus karakterek:
Sekai (School Days)
Fuyou Kaede  (Shuffle! ) 
Euphemia li Britannia ( Code Geass )
Rena Ryugu  (Higurashi No Naku Koro ni)
Nanoha (Nanoha StrikerS)


*Hamarosan jönnek:
Kuudere
Moe
DandereManga műfajok

*Hamarosan jönnek*
Kodomo
Shounen
Shoujo
Seinen
Josei
Hentai
Mahou shoujo
doujinshi/Doujin


Forrás: http://hu.urbandictionary.com/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...